Zwaargewonde bij ongeval provincialeweg Diemen

Diemen 31-01-2009
De politie heeft zaterdagavond in Diemen een 43-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt die avond zijn schoonouders te hebben neergestoken. De Diemenaar werd aangehouden nadat hij een verkeersongeval kreeg waarbij hij zeer ernstig gewond raakte. Over de identiteit van de verdachte kon de politie nog niets zeggen. Relationele sfeer De slachtoffers van de steekpartij, een 69-jarige man en een 67-jarige vrouw, werden rond 18.30 uur neergestoken voor hun huis aan de Knoopkruid in Diemen. De verdachte vluchtte, maar raakte even later betrokken bij een verkeersongeval op de Provincialeweg in Diemen. De verdachte reed daar door een nog onbekende oorzaak tegen een boom en kwam klem te zitten in zijn auto. Hij is aangehouden en overgebracht naar een ziekenhuis. De steekpartij lijkt in de relationele sfeer te liggen, aldus de politie. Met de slachtoffers van de steekpartij gaat het goed

Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval op de provincialeweg Diemen
 

 

Ongeval A1 bij Laren

Laren 29-01-2009
Woensdagmiddag om 12.28 uur is een verkeersongeluk met persoonlijk letsel gebeurd op de A1 bij Laren. Dat meldt de brandweer. Verdere details zijn momenteel nog niet bekend.

 

 

Dode bij woningbrand Hilversum

woensdag 28 januari, 10.06 uur.
Op bovengenoemd tijdstip kwam een melding binnen van een woningbrand. Het bleek te gaan om een brand in een appartement van een kleinschalig appartementencomplex. De
91-jarige bewoonster van het appartement kwam hierbij om het leven.
Een taxichauffeur en rijinstructeur die over de Vaartweg reden, zagen de brand en stopten hun auto. De rijinstructeur klom op het balkon en de taxichauffeur wist de woning vanaf de andere kant binnen te komen. Met brandblussers startten zij met het blussen van de brand en probeerden bij de bewoonster te komen. Kort daarna kwam de brandweer ter plaatse en bluste de brand. Het was een korte hevige brand. De bewoonster overleed ter plekke.
De andere bewoners van het complex werden uit hun woningen gehaald en opgevangen in een verpleeghuis nabij. Ook kwam daar de burgemeester van Hilversum naar toe. Verder vielen er geen gewonden. De taxichauffeur is vanwege het inademen van rook overgebracht naar Tergooiziekenhuizen Hilversum. Twee andere personen werden ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
De oorzaak van de brand wordt onderzocht. De brand is in de keuken begonnen waar vermoedelijk iets is mis gegaan met een fluitketel die op het vuur stond.
De Vaartweg en de Paulus van Loolaan zijn tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer

 

 

Brand bij garage autogroep Fredjanssen Hilversum

HILVERSUM - 27-01-2009 07.43 uur
Bij autobedrijf Fred Janssen aan de Jacobus Pennweg 14 in Hilversum is brand uitgebroken.
Om 07.53 is er middelbrand en om 08.08 is er grote brand gegeven.
Om 08.24 is het korps van Laren erbij geroepen. Volgens getuigen is er sprake van veel rook.
Het vuur zou zijn begonnen in een ruimte waar de verwarmingsketel staat. Auto's zouden niet in brand staan. Inmiddels hebben ze alles onder controle.
Tot grote ergenis van passanten en omwonenden had de politie de gehele wijk rondom afgeloten. Ook voetgangers konden geen gebruik maken van voetpaden en moeten op gevaar van eigen leven de weg oversteken om daar verder te kunnen gaan lopen.
Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties doordat personen die de wijk niet inkonden naargeestig opzoek gingen naar alternatieve routes.
En dit terwijl er geen brand of rook meer was.

 

 

Bestuurder doorgereden na aanrijding

Huizen 24-01-2009
Zaterdagavond tegen 22.00 uur is een auto op de Delta t.h.v nr. 122 uit de bocht gevlogen.
De bestuurder heeft hierbij 2 auto beschadigd die geparkeerd stonden en is er snel vandoor gegaan richting de Eem.
Een automobilist die dit alles zag gebeuren heeft het kenteken genoteerd, inmiddels had een buurtbewoner de achtervolging in gezet en de auto vlakbij terug gevonden. De auto was met de neus in een heg geparkeerd om de schade te maskeren.
De politie heeft de persoon in kwestie en de auto meegenomen naar het bureau.
De brandweer heeft het wegdek tussen het ongeval en de Eem schoongespoten.

 

 

Schoorsteenbrand in Huizen

Huizen, 24-01-2009
De brandweer is vanavond om 20.21 uur uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Nieuwe Bussumerweg 119 in Huizen. Meer informatie omtrent de grootte en oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Bron: 6FM en Brandweer

 


Lidl Hilversum opnieuw overvallen

HILVERSUM 23-01-2009
Supermarkt Lidl aan de Kapittelweg in Hilversum is vrijdagavond opnieuw overvallen. In November 2008 was de supermarkt ook al doelwit van een overval.
Rond 20.45 uur dwong een man een medewerker in het kantoor geld af te geven. Hij ging er daarna via de nooduitgang vandoor met een groot geldbedrag. De man is nog voortvluchtig. Niemand raakte gewond bij de overval.
De dader is een licht getinte man van rond de 25 jaar. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

 

 

Vrachtwagen van de weg af op de A6 bij Lelystad-Noord

Lelystad, 22-01-2009, 01.03 uur
De afslag Lelystad Noord in de richting van Emmeloord is lange tijd afgesloten geweest na een ongeluk met een vrachtauto. Rond 3 over 1 woensdagnacht reed een vrachtwagenchauffeur door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail aan. Hierdoor kantelde zijn wagen. De brandweer heeft de chauffeur uit zijn vrachtauto bevrijd. Hij is met verwondingen aan zijn nek naar een ziekenhuis in Lelystad gebracht en later naar een ziekenhuis in Zwolle. De vrachtwagen werd rond 06.25 uur afgesleept naar het Bergnet terein in Blaricum.
De vangrail langs de snelweg raakte door het ongeval zo beschadigd dat een spoedreparatie nodig bleek. Rond half twaalf donderdagochtend was Rijkswaterstaat klaar met de werkzaamheden.

 

 

Vrouw verdacht van brandstichting

HILVERSUM De 26-jarige bewoonster van een portiekflat in Hilversum, waar vrijdagavond brand uitbrak, is een dag later aangehouden op verdenking van brandstichting.
Haar flat lag op de tweede etage van een gebouw aan de Kamerlingh Onnesweg in Hilversum. Daar woedde vrijdagavond rond zeven uur een uitslaande brand. Een aantal woningen moest worden ontruimd. De bewoners van de bovenste etage moesten met een ladderwagen uit hun huis worden geholpen. Niemand raakte gewond.
Dinsdag wordt de vrouw voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam.
Bron: RTVNH

Uitslaande brand in flat Hilversum

Hilversum - 16-01-2009
Vrijdagavond tegen 19.00 uur, heeft een uitslaande brand gewoed in een flat aan de Kamerlingh Onnesweg.
De brandweer was snel terplaatse (kazerne is vlakbij) en had het vuur snel onder controle. Met een hoogwerker werden de bewoners in de omliggende woningen in veiligheid gebracht.
De brand trok vele kijkers.

 
 
 
 
 
 

 

Dode bij eenzijdig ongeval Almere

Almere- 15-01-2009
Een 19-jarige vrouw uit Almere Haven is donderdagavond omstreeks 18.50 uur bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. Ze reed op de Meesweg tussen Almere Haven en de Stichtse Brug. Volgens de politie kwam ze met de linkerwielen in de berm. De auto maakte een halve draai en kwam met de bestuurderszijde tegen een boom tot stilstand. De vrouw overleed ter plaatse.

 

 

Grip 1 bij BN International

Huizen - 14-01-2009
Bij het bedrijf BN International in Huizen zijn woensdagochtend dampen vrijgekomen uit een mengkuip. Metingen van de brandweer toonden aan dat die niet schadelijk waren.
Uit voorzorg was de Ambachtsweg afgesloten. Bedrijven in de omgeving werd preventief aangeraden om ramen en deuren dicht te houden. Zodra de uitkomst van de metingen bekend was werd dat advies ingetrokken.
De dampen kwamen vrij door een storing in een apparaat en kwamen uiteindeijk ook niet buiten het terrein van BN.
Wat is Grip 1: uitleg

 

 

 

Jeugdige schaatser gevallen

Op het ijs tegenover de Zomerkade/Surfstrandje in Huizen is zondagochtend een jeugdige schaatser ongelukkig ten val gekomen.
De brandweer is ter assistentie van de ambulance terplaatsen gekomen en heeft de schaatser van het ijsgehaald.
De schaatser is met onbekend letsel afgevoerd.

 

 

 

Man zwaar onderkoeld na schaatsongeval op Eemmeer

Blaricum, 10-01-2009
Een 49 jarige man uit Hagestein is vanmiddag op het Eemmeer bij Blaricum zwaar onderkoeld geraakt nadat hij door het ijs gezakt was en ruim 15 minuten in het ijskoude water had gelegen.
Hulpdiensten uit Almere en Blaricum waren uitgerukt om de man te redden. Uiteindelijk vonden bemanningsleden van Reddingsbrigade Blaricum de man, die inmiddels door 2 andere schaatser uit het water gehaald was, op het ijs nabij het eiland De Dode Hond.
De man werd direct ingepakt in dekens en per brancard van het ijs afgevoerd naar een zandstrook midden in het Eemmeer omdat de walkant te ver weg was en het ijs te gevaarlijk was voor verder transport van het slachtoffer. Op de zandstrook assisteerde Brandweer Almere met het verlenen van eerste hulp.
De traumahelikopter is op de zandstrook geland en heeft de man afgevoerd naar een academisch ziekenhuis in de regio. De huidige toestand van de man is onbekend. Naast de traumahelikopter, diverse brandweerkorpsen, reddingsbrigade en ambulancedienst werd ook een helikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten ingezet bij de reddingsoperatie.
Bron: Reddingbrigade Blaricum


Ongeval A27 met Maserati

Hilversum - 10-01-2009
Vanmorgen omstreeks 09.22 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen 2 voertuigen op de A27 tussen Hilversum en Maartensdijk. Hulpendiensten waren snel ter plaatsen. Beide voertuigen waaronder een Maserati vlogen van de snelweg af tegen de bomen. Hierbij viel minimaal 1 zwaar gewonden. 1 rijstrook is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer. Hierdoor ontstond een file van 2 km.

 

 

Autobrand

Hilversum - 10-01-2009
Zaterdag ochtend vroeg, omstreeks 03.20 uur is er in de Kruissteeg een autobrand geweest.
De brandweer heeft het voertuig met schuim geblust. Naar de oorzaak word een onderzoek in gesteld.

 


 

Overval met achtervolging: agente gewond

Huizen, 04-01-2009
In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een overval op een woning op de Bovenmaatweg plaatsgevonden.
De politie was snel terplaatsen en zette de achtervolging in. Op de.Bestevear werd ter hoogte van de hockeyvelden (naar wat later bleek) het gebruikte vuurwapen uit het raam geworpen. Deze heeft de politie inmiddels gevonden.
De achtervolging zette zich voort over Naarderstraat, net voorbij de Ericaweg kon de politie de auto klem rijden en de daders aanhouden.
Door de hectiek is een agente hierbij aan gereden door een collega. Ze raakte daarbij gewond aan haar been.
Of er schoten zijn gelost is niet bekent.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

 
 
 

 

Schoorsteenbrand in rietekap

Muiderberg, 02-01-2009
De brandweer van Naarden moest uitrukken voor een schoorsteenbrand in een pand van Natuurmonumenten aan de Meerkade.
Tijdens het vegen kwam er veel vliegvuur vrij. Naarden vroeg daarom assistentie van de brandweer Laren die gespecialiseerd zijn in rietgedekte woningen. Rond de schoorsteen werd schuim gespoten zodat het riet beschermd werd. De hoogwerker van Bussum is ook ter plaatsen geweest maar die kon er niet bijkomen. Ook had de hoogwerker moeite om door het verkeer heen te komen diversen schaatsliefhebbers hadden hun auto dwars op de rijbaan geplaatst.

 

 

Dode bij verkeersongeval

Kortenhoef, vrijdag 02-01-2009
Bij een botsing op de N201 bij Kortenhoef is vrijdagmiddag een vrouw (28) uit Huizen om het leven gekomen. Zij reed richting Hilversum en raakte vermoedelijk de berm. Daardoor verloor ze de macht over het stuur. Ze botste op een tegemoetkomende auto en was op slag dood.In de andere auto zaten een vrouw en een 59-jarige man uit Loenen. Hij liep verschillende botbreuken op.De vrouw bleef ongedeerd.

 

 

Persoonbekneld op terrein politiebureau

Huizen 01-01-2009
Op het terrein van de brandweerkazerne en het politiebureau is vanavond om 18.23 uur een vrouw bekneld geraakt tussen 2 auto's.
Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.
De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

 

Schoorsteenbrand

Huizen 01-01-2009
Om streeks 18.23 uur is er een schoorsteenbrand gemeld op de Ruysdaellaan 1 in Huizen.
De brandweer heeft (met behulp vande hoogwerker) de schoorsteen geveegd. Of er verder schade is is nog onbekend

 

Autobrand in Laren

Laren, 01-01-2009
Vanmorgen even na 07.00 uur moest de brandweer uitrukken. Aan de Wally Moesweg in Laren stond een auto in brand.
Bron: 6FM


Brandweer rukt uit voor voertuigbrand

Blaricum, 01-01-2009
Rond 00.40 uur was er een voertuigbrand aan de Stichtseweg in Blaricum gemeld.
Het bleek echter dat de melding van voertuigbrand niet juist was en dat het hier om een kleine buitenbrand ging
Omstanders die snel ter plaatsen waren hebben nog gepoogd om de juiste melding door te geven aan de 112 centrale maar konden deze niet bereiken.
Toen de brandweer bijna ter plaatsen waren kregen ze te horen dat het een buitenbrandje betrof.